-

Gitta synnytti 22.2.2022 kuusi pentua: kolme ruskeaa narttua, yhden päistärikkönartun, yhden päistärikköuroksen ja yhden ruskean uroksen.

PENTUAJAN VALOKUVIA
EMÄ: GITTA VOM RÖTELSTEIN ISÄ: ARO

LONKAT

KOKEESTA

NÄYTTELYSTÄ

 TAIKASUON IIVO
 TAIKASUON IKARO
 TAIKASUON ILLA
 TAIKASUON INNA
 TAIKASUON ITU

-
A/A
B/B
B/B
B/B

-
-
-
-
VJP 74p, HZP 180p, NUO2

NUO EH
NUO ERI, 2 x SERT
NUO ERI, 1 x SERT
AVO ERI, 2 x SERT
AVO ERI,  2 x SERT

Kun poikamme Laurin Arolle tuli ikää ja kokemusta, aloimme olla yhä vakuuttuneempia siitä, että Gitta ja Aro ne yhteen soppii… Ne tuntuvat sopivasti täydentävän toisiaan monin tavoin. Niin sitten syksyllä 2021 kypsyi ajatus, että annetaan Gitan ja Aron yrittää ihan luomuna tässä kotona ja pentuja tulee sitten, jos on tullakseen. Aro odotteli oikeaa astutusajankohtaa kuin viilipytty ja aloimme jo epäillä, tuleeko siitä mitään. Niin vain Aro tiesi parhaiten: astutuspäivät olivat 16-18 juoksun alusta eli selvästi myöhäisemmät kuin mitä oli aikaisemmin yritetty. Ja tulosta tuli.

Pennutimme Gitan ja Aron, koska ne ovat vakuuttaneet meidät luonteeltaan sekä käyttöominaisuuksiltaan niin pellolla, metsässä kuin vedessä. Petoeläinkovuutensakin ovat molemmat osoittaneet. Molemmilla on mutkaton kotiluonne, ne ovat helppoja reissukoiria kaikilta osin, helppoja muiden koirien ja kaikenlaisten niin tuttujen kuin vieraiden eri-ikäisten ihmisten kanssa. Aro on lupsakka ja leikkisä, Gitta on tosikompi, mutta intoutuu myös välillä leikkimään tuttujen koirien kanssa. Molemmat ovat selkeitä ja suoraviivaisia koulutettavia, niillä on erinomainen linnunlöytökyky, Arolla on luontaisesti vahva kyky käsitellä erilaisia lintuja. Gitta osasi fasaanihommat jo pentuna, ja se on kokemuksen kautta oppinut käsittelemään hienosti myös mustia lintuja ja poikueita ja oppinut myös tiedottamaan luontaisesti. Molemmilla on ilmava, laaja haku ja matka taittuu nopeasti ja tehokkaasti. Gitta on osoittanut erilaisissa jahtimuodoissa erinomaista metsästyksellistä järkeä ja muuntautumiskykyä, mitä arvostamme erittäin korkealle. Isosta koostaan huolimatta se on väsymätön ja sitkeä työskentelijä, niin tunturissa, metsässä, haastavassa sorsakaislikossa kuin raskaassa lumihangessa rusakkojahdissa. Sekä Aro että Gitta ovat perusterveitä, mitä nyt Gitalla korvat ovat vaivanneet silloin tällöin, mutta niidenkin osalta puhdistaminen pari kertaa kuukaudessa on vanhemmiten riittänyt. Virallisissa terveystarkastuksissa sekä Aro että Gitta on todettu terveiksi, Gitan silmät todettiin terveiksi vielä 7-vuotiaanakin.