Eve huhtikuussa 2017

Taikasuon Eve
FI33279/13A
Omistaja: Jarmo Hartikainen, Kuopio
lonkat: A, kyynäreet 0/0, silmät: terveet (11.06.2016)
KAER-kokeet: AVO3
Näyttelyssä: AVO EH

Eve on A-lonkkainen ja sen silmät on terveiksi todettu. Eve on muutenkin perusterve koira ja eläinlääkärillä sitä on käytetty lähinnä rokotuksilla. Kooltaan Eve on rotumääritelmän alarajalla eli 58 cm korkea, joten se on saanut näyttelystä ansaitusti EH:n.

Eve on ollut meillä jonkun kerran kylässä, kerran viikon verran hoidossa. Eve on erittäin miellyttävän luonteinen, rauhallinen, ystävällinen ja nöyrän palvelualtis, mutta ei kuitenkaan yhtään arka. Evessä on paljon samaa hienoa sielunrauhaa kuin isomummussaan Taikassa. Evellä on sitä jopa enemmän kuin emällään Nellillä tai isoemällään Utulla. Toisaalta metsällä Eve on vauhdikas ja riistaintoinen, suoraviivainen hakija, jolla on selkeät riistatyöt. Tästäkin tulee Taika mieleen. Näkemäni etenemiset ovat olleet sen verran räväkät, että on tullut hakematta isoemä Utu mieleen. Otteet olivat näkemässäni avoimen luokan kokeessa vakuuttavat, mutta koepalkinto määräytyi valitettavasti paukkunoudon mukaiseen AVO3-palkintoon. Metsäkanalintujahdissa Eve vaikutti emänsä Nellin ja isomummunsa Taikan tapaan hiljaiselta, mutta vauhdikkaalta hakijalta, joka osasi ottaa arat linnut varovaisesti seisonnalle.

Eve on ollut meidän laumassa todella helppo vieras. Se ei provosoi eikä provosoidu herkästi. Toisaalta isäntä on kertonut, että tarpeen tullen Eve osaa puolustautua, jos toinen narttu hyökkää sen päälle.

ISÄNNÄN KUVAUS EVESTÄ

Olemme varanneet itsellemme pennun Even pentueesta, josta löytyy lisää tietoa täältä:

PENTUE-ESITTELY PITKÄKARVAKERHON SIVUILLA

EVEN PENTUE

Pentueen valintaan vaikutti oman narttulinjan jatkuminen tässä yhdistelmässä suoraan Even kautta ja lisäksi vielä kauempaa Evelle käytetyn uroksen Jahtiladyn Häjyn takaa. Toisaalta meillä on painottunut käyttöominaisuuksien arvioinnissa yhä vahvemmin omakohtainen kokemus jalostukseen käytettävien koirien ominaisuuksista metsällä. Koepalkinnot ovat tärkeitä ja olemme käyttäneet jalostukseen ainoastaan koepalkittuja koiria. Omistuksessamme olevilla koirilla on ollut aina vähintään jalostusrekisteriin vaadittava AVO2-palkinto ennen jalostuskäyttöä. Kokeissa kaikki koirat arvioidaan samojen, yhdessä sovittujen kriteereiden mukaisesti. Kaikkea ei kuitenkaan voi koetulosten perusteella koirien jalostuksellisesta yhteensopivuudesta selvittää, siksi omakohtainen kokemus on lisäksi erittäin tärkeää. Toisaalta sekä ohjaajan että koiran kokemus vaikuttavat koepalkinnon tasoon ja välillä alhaisemman koepalkinnon omaava koirakin voi olla jalostuksellisesti erittäin kiinnostava. Näin on meidän mielestämme myös Even ja sille valitun uroksen Häjyn tapauksessa.

Tietyt asiat oman pennun valinnassa ovat painottuneet meillä yhä vahvemmin sitä mukaa kun kokemusta on karttunut. Yksi vahvimmin painottamistamme asioista on luonne: mutkaton, rauhallinen kotiluonne ja ehdoton luotettavuus tuttujen ja vieraiden eri-ikäisten ihmisten kanssa sekä mahdollisimman helppo ja sosiaalinen luonne muiden koirien kanssa. Toinen erittäin tärkeä asia on vahva perusterveys. Nämä asiat ovat kunnossa sekä Evellä että sille valitulla uroksella Häjyllä. Bonuksena on vielä erinomainen linnunlöytökyky, joka löytyi Taikalta ja jota se on onneksi periyttänyt myös jälkipolville.

EVEN VALOKUVIA

TAKAISIN